В Сандански днес е обявен ден на траур в памет на убитите вчера две малки деца – на 3 и 5 г., съобщи кореспондентът на bTV в региона.

„Със заповед на кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, днес – 20 ноември, е обявен за Ден на траур, в памет на трагичната смърт на тригодишната Ивон и петгодишния Васил.В траурния ден се забраняват всички публични празненства, а националните знамена на институциите в община Сандански, ще бъдат свалени наполовина. Почивайте в мир, ангели!“, написаха от общината.

Засега предполагаемият извършител е майката. Все още не се знае какво я е подтикнало към престъплението. Тя и бащата на децата бяха задържани снощи и разпитвани.

32-годишната жена е подавала сигнали за домашно насилие. Бащата пък подавал сигнали, че не е добра майка. Двамата имали спор за родителските права, а за днес е било насрочено дело за попечителство над децата.

 

Показания снощи дадоха и родителите на майката.

Бабата и дадото на децата разказват, че дъщеря им често изпадала в тежки емоционални състояния. Притеснявали се за нея и за децата.

Очаква се днес на майката да ѝ бъде повдигнато обвинение. Няма данни тя да е психично болна.

Психиатрични експертизи ще установят в какво състояние е била  при извършване на деянието.

Според психолога Иво Ташев убийството крие в себе си тъжна предистория и е извършено в състояние на силен афект. Много често до такива крайни действия прибягвали жертвите на домашно насилие.