Съдът в Бургас отложи делото за бащинство за малкото дете на обвинената в убийството на съпруга си Пейо Пеев Габриела Славова.

Делото е заведено от бившия депутат Велико Минков, който претендира за родителските права. Делото за бащинство е заведено още преди Габриела Славова да роди детето. Но до момента то не може да стартира.

В началото на месеца ДНК тест потвърди, че Минков е баща на детето.

След убийството на Пейо Пеев двете деца на Габриела Славова – момчета на 4 месеца и 6 години, бяха настанени при родителите на убития мъж. Те позволяват на Минков да вижда малкото момченце.

„Откакто е излязъл резултатът от ДНК експертизата, си се грижи за него, храня си го, къпя си го, приспивам си го. Аз съм биологичен баща само на едното, но те двете ще продължат да поддържат тази връзка като братя, те ще си израснат като братя“, каза днес биологичният баща на бебето.

След като съдът пусна под домашен арест Славова, за двете деца продължават се грижат родителите на убития Пейо. Баща му също дойде в съда да подкрепи Велико. 

„Цяла година чака момчето, редно е вече да се вземат някакви правилни решения! Аз не крада деца, заради това дете убиха сина ми!“, коментира Огнян Пеев.

Делото беше отложено за след месец заради иск на Габриела то да се гледа не в Бургас, а в София. 

Убийството на Пейо Пеев беше извършено в началото на тази година в София. За него са обвинени съпругата му 33-годишната Габриела Славова и 54-годишната ѝ майка Красимира Трифонова.

Разследването показа, че мъжът е убит на 18 януари в автомобил в кв. „Изгрев“. Тялото беше открито по-късно в опожарената кола в гориста местност в подножието на Витоша.