Втвърден тон и условия към „Има такъв народ“ след пореден ден преговори за съставянето на правителство
„Демократична България“ и „Изправи се! Ние идваме!“ няма да подкрепят кабинет, зад който застават още ГЕРБ и ДПС. Двете партии имат и конкретни предложения за министри. Това са Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Бойко Рашков.

От има такъв народ запазват мълчание за персоналния състав на правителството. Казват че са готови, но че ще стане ясно когато президентът им връчи мандат. Партиите, които досега подкрепят идеята да има правителство с първия мандат искат подкрепа срещу споразумение за конкретни ангажименти и да се знаят предварително имената в кабинета.

След седмица на консултации и експертни разговори от Демократична България поискаха от „Има такъв народ“ ясни гаранции, че ще се борят с корупцията - също да оповестят имената в кабинета.

Стигна се до словесен сблъсък в залата на парламента между ДБ и ДПС. От ДПС отново заговориха за Иво Прокопиев. Припомняме че издателят на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев неколкоратно отговаря на търденията на ДПС от парламента и лично, и с отворено писмо. Пред bTV Прокопиев вече заяви, че ДПС преследва цели, които са напълно обратни на декларираните от тях като либарална партия.

Същевременно от „Изправи се! Ние идваме!“ също поискаха управление без ГЕРБ и ДПС. Те се срещнаха с ДБ за сближаване на позициите

БСП също канят „Демократична България“ и „Изправи се! Ние идваме!“ на преговори за сближаване на позициите. Левицата е категорична, че разговорите с ИТН трябва да приключат със споразумение.

От „Има такъв народ“ обявиха, че до петък няма да обявят състава на кабинета и името на премиера, но били готови.

Междувременно служебният министър на икономиката реагира на номинацията му от „Демократична България“ за правителството. „Мандатът в момента е на ИТН, нямаме разговори с тях след първото предложение“, каза той.

Служебният премиер призова за коалиция. Според Янев това е инструмента, който дава възможност за ясни правила и носене на политическа отговороност.