Президентско бъдеще очаква българския премиер Бойко Борисов. Поне според прогнозата на сръбската музикална легенда Цеца Величкович, която пристигна за концерта си в София.

Следвайки логиката на предишните си посещения в България, тя се пошегува, че след първата й визита Борисов се е покачил в държавната йерархия от кмет до премиер, а сега му предстои да достигне до най-високия възможен връх в кариерата на всеки един политик.

"Бойко Борисов напредва всеки път, когато дойда в България. Следващия път ще е президент", пророкува примата на сръбския "турбофолк", минути след като кацна с частния си самолет на летище "София".

Дали ще видим отново размяна на целувки между Борисов и Величкович, които явно се оказаха късметлийски за българския премиер, не стана ясно, тъй като певицата отклони въпроса.

Иконата на сръбския фолк отново има възможност да се радва на свободата си. Съвсем скоро тя бе пусната от осеммесечен домашен арест заради присвояването на милиони германски марки и долари от продажбата на футболисти на "Обилич". Цеца наследи сръбския клуб от покойния си съпруг Желко Ражнятович – Аркан.

Разследването срещу вдовицата на един от най-известните военни престъпници в бивша Югославия започна преди 9 години, малко след разстреля му в Белград.

Името на Величкович се спряга и в близки връзки със сегашния сръбски вътрешен министър Ивица Дачич - бивш говорител на дългогодишния лидер Слободан Милошевич.

Увековечен момент от срещата на Борисов с Лепа Брена, снимка: МС

И докато Цеца демонстрира без притеснение дружбата си с държавни лидери, българският премиер не крие симпатиите си към легендите на югофолка. Жената, гастролирала на Националния стадион „Василски Левски” с хеликоптер в началото на 90-те – Лепа Брена, кацна и в кабинета на Бойко Борисов в Министерски съвет през октомври м.г. след специална покана от премиера.

Тогава тя също прогнозира светло бъдеще пред министър-председателя, нарече го „феноменален”, изпя му „Йовано, Йованке” и го покани на концерта си в София.