Трус в ГЕРБ-Плевен. Вчера с писмо до премиера Бойко Борисов местната структура сне доверие от областното ръководство. Днес прие и декларация, с която се отказва от участие в изборите за парламент.

В отговор трима общински съветници бяха изключени от партията. Според ръководството на ГЕРБ-Плевен, те имат принципни разногласия с областния си лидер – Мирослав Петров още от местните избори. „Г-н Петров предложи листа с членове на други политически сили, в ущърб на ГЕРБ. Ние държахме да е изцяло от членове на ГЕРБ“, каза Петя Василева, председател на ГЕРБ-Плевен.

Ръководството на управляващата партия е научило за рокади, готвени от Петров при тях от други политически сили. „Последното решение беше, че ще ни смени цялото ръководство, при положение, че лично му зададох този въпрос“, коментира Христослав Михайлов общински съветник от ГЕРБ-Плевен.

Така, ръководството подписало и нотариално заверена декларация. „Ние нито искаме да му вземем мястото, нито искаме да сме в бъдещата листа на ГЕРБ“, посочи Йордан Грижов, общински съветник от ГЕРБ – Плевен.

Ако Петров остане на поста, от 10 общиари в Плевен, ГЕРБ ще се лиши от поне половината.
Областният координатор на ГЕРБ-Плевен Мирослав Петров отказа коментар. Той каза, че решение ще има след консултации с изпълнителната комисия

Вместо Петров обаче, казусът коментира лидерът на партията. „Ние ви прайме тунели и мостове, които не сте виждали досега, ти ме питаш за разцепление на Кондьо или еди какво си. Тези, които сме изгонили, тези, които не – хората не ги одобряват в града“, посочи Борисов.

Тази вечер изпълнителната комисия на ГЕРБ е изключила трима от разбунтувалите се и назначи временно ръководство.