Само пред bTV разкази от първо лице за живота и личността на Иво–Ел Булгаро - мъжът, за когото се смята, че е лидер на българската мафия в Испания. Преди дни той беше задържан заради изнудване на бивш директор на футболен клуб Севиля.

Истинското му име е Бейхан Рафи. Той е роден през 1976 г. в Балчик, но семейството му се мести да живее в село Професор Иширково.

„Добър човек. Много хубав. Не, че е моето момче, ама много хубав. Работи, това е“, каза майка му Бедрие Рафи.

Преди 30 години Бейхан заминава на почивка в Испания и остава да живее близо до Мадрид. Там той е известен като Иво-Ел Булгаро.

„За него знаем, че има много добри приятели, можем да кажем – армия от бандити“, заяви Франсиско Барросо, който е журналист, адвокат и криминалист.

Франсиско Барросо е единственият журналист, който се е срещал и е взимал интервю от българина.

„Беше едно интервю, но с определени правила – не можех да го снимам нито на видео, нито на снимки“, каза той.

Според испанските медии Иво-Ел Булгаро е собственик на дискотека. Самият той твърди, че има охранители и се занимава със сигурността на нощните клубове.

Барросо каза, че истинският му бизнес е с наркотиците, които се продават в дискотеките. През годините българинът е арестуван няколко пъти по различни провинения. За последно белезниците щракват само преди няколко дни.

Сега е арестуван с членове на своята организация за това, че е изнудвал директор на футболния клуб Севиля.

Изнудвачите са искали половин милион долара от името на мексикански картел. Оказва се, че има и други жертви на бандата - бизнесмени или мениджъри.

„Основните извършители са използвали фирми за събиране на дългове под законно прикритие, но се твърди, че са използвали незаконни и принудителни методи за натиск върху жертвите си“, заяви Елиса Револо от Националната полиция на Испания.

При обиски са открити около 15 000 евро в брой, 14 мобилни телефона, шест ножа и две огнестрелни оръжия.

„Той е много умен човек. Никога не можеш да го хванеш директно“, каза Барросо.

По наша информация криминалното досие на Иво-Ел Булгаро е дебело. Освен с дрога, през годините се е занимавал с грабежи, ръководил е и незаконен бизнес с проституция. Още през 2008 г. пък в Испания пишат и за бандата му, известна като rompecostillas или буквално преведено на български – „трошачи на кости“.