Ученици от ямболското основно училище „Димчо Дебелянов” направиха трогателен жест към Гери и я поканиха да се премести при тях.

Момичето беше системно тормозено и бито от нейни съученици. Скандалният случай доведе и до оставката на директора, който твърди, че не знаел за системния тормоз.

Инициативата е дошла от страна на децата, които говорили с класния си ръководител по темата. На тях им хрумнала идеята да поканят тормозеното момиче да се премести в тяхното училище, като са обещали, че ще я пазят.

Главни инициатори са Христо и Симеон, новите съученици на Гергана. „Стана ми жал за нея, стресиращо е за момичето. Искам да е в по-добра среда за учение и да е по-спокойна”, каза Христо пред bTV.

Симеон и Христо, инициатори на идеята

От своя страна Симеон обеща да се грижи за нея и да не позволява на никой да я тормози.

„Това е невероятен жест от страна на децата. По-спокойна се чувствам”, заяви майката на Гергана.

Момичето за първи път от много време отиде на училище с усмивка на лице. „Добре съм в това училище. Зарадваха ме много като дойдоха и чукнаха на вратата ми”, сподели тя.

От ръководството на ОУ „Димчо Дебелянов” обясниха, че при тях се следи много сериозно да се спазва дисциплината и доброто поведение в учебното заведение.

Междувременно Районната прокуратура се самосезира по случая, като проверка върви и от местния инспекторат по образованието. В много ямболски училища директорите са събрали учителския състав, за да разговарят по темата за насилието над Гери.