„Дано държавата ме опровергае“. Думите са на Слави Ангелов часове, след като от прокуратурата обявиха, че са повдигнали обвинения на трима души за побоя над журналиста. Става въпрос за физическите извършители на деянието. Общо разпитаните след акцията са 8 души.

Прокуратурата е по следите на поръчителите. Оттам намекнаха, че това са бизнесмени, които се намират в чужбина и срещу които се водят разследвания в България.

„Този случай е директна атака срещу българската държава и продължава да се работи по посока поръчителите и евентуалните посредници. Като основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действия на лица, които да дестабилизират държавата“, коментира главният прокурор Иван Гешев.

Самият Слави Ангелов също адресира случая в предаването „Лице в лице“.

„Хората, които са поръчали на нападението, са с нисък праг на търпимост. Живеят в 90-те години. Използват тези методи, които тогава са използвали. Това обяснява защо това се случва с мен през 2020 г. (…) Колкото до самите поръчители, аз мисля, че тях по-скоро животът ги наказа, както в България се случва обикновено, а не правосъдието. Но може би държавата в този случай ще ме опровергае“, каза той.

Обвинените лица, сочени от прокуратурата за физическите изпълнители, ще отговарят пред съда за три престъпления: за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди и за притежание на наркотици.

От държавното обвинение разкриха и самоличността им – това са боксьорът Бисер Митрев и братята Асенови – Николай и Георги.

Сочените за членове на силовата група, са спортисти. Те са криминално проявени, но досега не са били осъждани.

„Всеки престъпник може да е фен, но не всеки фен е престъпник. Навсякъде има черни овце“, заяви днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Братята Асенови тренират бокс в клуб „Левски Запад София“, потвърдиха разследващите.

Часове след информацията, дадена от прокуратурата, националният клуб на привържениците на „Левски“ излезе с позиция по случая. „Сините“ фенове категорично осъдиха свързването на нападението над Слави Ангелов със запалянковците на тима.

„Трите лица, свързани с клуба на привържениците на Левски – София Запад, са на свобода. Един изобщо не е задържан и не е издирван, другите двама са пуснати без гаранция и без обвинения. Връзката им в случая е, че „познавали извършителите“, се посочва в позицията.

В нея се казва още, че преди няколко месеца феновете категорично са отказали да участват в каквито и да е действия с лица с профил тип „дестабилизиращо държавата и укриващо се в чужбина“ – както прокуратурата описа днес поръчителя.

„Кому беше нужен този цирк, уважаеми дами и господа? Кому беше нужно отново публиката на Левски да бъде употребявана за подмолни цели. Защо отново бяхме използвани по такъв грозен начин?“, питат от НКП на „Левски“.

Слави Ангелов се възстановява у дома. През почивните дни ще бъде внесена мярка „задържане под стража“ на задържаните лица.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!