Седем души са задържани при зрелищната спецакция днес в столичните квартали „Подуяне“ и Бенковски. Според органите на реда задържаните са от група за силови действия. Посочва се и вероятна връзка с побоя над журналиста Слави Ангелов. 

Снимка: btvnovinite.bg

По информация на bTV сред арестуваните има четирима ММА бойци. Те са били от агитката на ФК „Левски“ – „София Запад“. Известно е, че сред задържаните са Любомир Делев, Павел Георгиев и Даниел Илиев.

Тази вечер в профила на Илиев се появи съобщение, с което той отрича да е свързан с нападението.

"Да, в миналото живота ми не е бил лесен, но това не ме прави престъпник. Участвам в битки, но го правя само в залата. Вярвам, че извършителите на тази грозна постъпка скоро ще бъдат разкрити от полицията, а на журналиста желая бързо възстановяване.", пише авторът на публикацията.

Повече от месец, след като главният редактор на „168 часа“ Слави Ангелов беше пребит с метални пръти пред дома си на 17 март, органите на реда задържаха хора. Според разследващите е възможно сред тях да са лица, свързани с побоя.  

Снимка: btvnovinite.bg

Арестуваните са заподозрени за силови действия и извършване на побои. Основната версия на криминалистите е, че става въпрос за поръчка заради работата му като журналист. Без възможност за журналистически въпроси, обвинител номер едно разкри подробности за групата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това, което е случи със Слави Ангелов е атентат срещу държавата. Благодаря на десетките служители на МВР и наблюдаващите прокурори, които работиха много активно. Извършват се действия срещу група за силови действия – нанасяне на телесни повреди. Има връзка и с побоя над Слави Ангелов. Претърсват се много адреси, има и задържани“, коментира главният прокурор Иван Гешев.

По думите му задържаните са разследвани за търговия с дрога, рекет, лихварство. Намерени са и оръжия. Сред тях има хора от футболна агитка. Колко точно са арестуваните – не стана ясно. 

Снимка: btvnovinite.bg

Утре се очаква разследващите да оповестят повече данни за групата. Ще стане ясно и какви доказателства за какви престъпления имат от прокуратурата срещу арестуваните. И дали ще им бъдат повдигнати обвинения.