Ден, след като стана ясно, че няма да се кандидатира за депутат, лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов отново използва своя профил във „Фейсбук“, за да коментира реакциите на някои анализатори и за да обърне внимание на начина, по който социолозите у нас тълкуват политическите събития.

„Когато (…) знайни и незнайни воини на свободното слово, поставено в услуга на ГЕРБ, когато всички тези прекрасни хора започнат да говорят срещу нещо, което съм направил, аз веднага разбирам, че съм постъпил правилно“, пише Трифонов.

Искрено благодаря и на социологическите агенции, въпреки че не познаха нищо на предишните избори. Сега те отново гордо доставят информация на всички, които пожелаят. Сега мога да ви кажа какво ще извадят социолозите горе-долу след една-две седмици. Ще извадят следното: “Вследствие на това, че Слави Трифонов отказа да се кандидатира за депутат, подкрепата към “Има такъв народ” ерозира и спада.”

Той очаква социолозите, които „не познаха нищо на предишните избори“, да обявят, че „Вследствие на това, че Слави Трифонов отказа да се кандидатира за депутат, подкрепата към „Има такъв народ” ерозира и спада“,

„А на истината, на тази истина, в която е силата, не й пука за всички имена, които споменах. Тя ще стане ясна във вечерта на изборите“, подчертава лидерът на ИТН.

"Има такъв народ" на среща с американския посланик Херо Мустафа

Междувременно от "Има такъв народ" съобщиха, че заместник-председателят на партията Тошко Йорданов, заедно с експертите Ива Митева и Димитър Гърдев са провели в понеделник работна среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа.

Американският дипломатът е бил запознат с основните приоритети на партията - борбата с корупцията, преодоляване на последствията от тежкото икономическо състояние в страната и ясна, открита и предсказуема външна политика, основана на пълноправното членство на България в ЕС и НАТО.

На срещата са били обсъдени и ключовите приоритети в двустранните отношения между България и САЩ, задълбочаване на стратегическото партньорство, включително в сферата на икономиката, с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие с бизнеса.

Била е потвърдена ангажираността за продължаване на информационния обмен, сътрудничеството и взаимодействието в борбата с корупцията и налагането на върховенството на закона, съобщават от партията.