Не може да се прави паралел между даряването на пари от партийната субсидия на ГЕРБ по времето на Бойко Борисов и същото действие, извършено вчера от „Има такъв народ“ в полза на пострадалите от пожарите. Това подчертава в дълъг пост във „Фейсбук“ лидерът на ИТН Слави Трифонов.

„Има такъв народ” изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум и взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лева и върнахме в бюджета близо 1 милион лева. (…) ГЕРБ и Бойко Борисов обаче нямат проблем с морала и прибраха от участието си в предния парламент още 1 милион и 600 хиляди лева субсидия. (…) Да, критикувал съм Бойко Борисов, защото той дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия и същевременно с другата ръка прибира на влог десетки милиони левове годишно от същата партийна субсидия. И то без хората да искат да му ги дават тия милиони“, пише Трифонов.

Той атакува и другите партии за това, че са си мълчали „за угояването на ГЕРБ през годините с брутално високата партийна субсидия, защото и те получаваха от “мазнинката”. Те си „трайкали“ и когато получавали по 13,23 лв. на глас вместо законните 11, като Трифонов хвърля вина и на медиите, които също мълчали.

„Благодарение на нашето разкритие партиите бяха принудени да върнат обратно в бюджета над 14 милиона лева? Над 14 милиона лева. С онзи близо 1 милион, който “Има такъв народ” върна тази година от субсидията, нашият принос към бюджета по темата “партийни субсидии” е 15 милиона лева.  Медали не щем, медалите са за олимпийците, но поне една грамота можеха да ни дадат от НАП като едни от най-големите данъкоплатци в държавата, върнали в бюджета 15 милиона лева“, подчертава Трифонов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!