Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви в "Фейсбук", че партията ще дари половината от субисията си от предния парламент на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за допълнителни премии на всички български пожарникари, доброволци и горски служители, участващи в потушаването на пожарите.

"Това са 68 000 лева, уточнява Трифонов. Останалите 68 000 лева ще се дарят на семействата на загиналите горски сружители", посочва Трифонов.

В поста си Трифонов коментира тежката ситуация с пожарите на Балканите и действията на българската държава. Той критикува решението на служебното правителство да изпрати помощ за гасенето на пожарите в Република Северна Македония. 

"Считам, че българската държава незабавно трябва да мобилизира целия си наличен състав, за да се потушат всички активни пожари у нас. Считам, че българската държава незабавно трябва да поиска помощ от Европейския съюз, защото се оказа, че България не притежава летателна техника за потушаване на пожари", пише още Слави Трифонов.

"В тази ситуация българските пожарникари са истински герои. Герои са и всички доброволци и горски служители, които се борят със силата на огъня. Те са на терен, гасят пожарите и рискуват живота си", посочва лидерът на "Има такъв народ".