Без нито едно депутатско изкаване, народните представители си запазиха субсидиите за партиите и догодина. Годишният размер на държавната субсидия за един получен действителен глас остава 11 лева.

Сериозен спор обаче предизвика въпросът заделени са достатъчно пари, за да бъде купена техника за задължителното машинно гласуване за следващата година. Споровете започнаха от рано сутринта с въпроса осигурени ли са в бюджета пари за машини и софтуер или не.

БСП предлагат 50 млн. лева да се заделят за осигуряване на техника за машинно гласуване за изборите. В спора и управляващи и опозиция напомниха за проблеми около избори в миналото. ГЕРБ припомниха случая с костинбродските бюлетини. От БСП контрираха с историята за струпването на членове на избирателни комисии в Арена Армеец след местните избори през 2015 г.

От изборните страсти депутатите преминаха към естествания подбор и започнаха дебат за раждаемостта и помощите за раждане на деца. При обсъжданията за помощите за деца в залата се чу нетрадиционна оферта към народна представителка - 20 000 лева за раждане на три деца. 

„Умря онова време когато се раждаха деца и когато хората работеха и живееха само заради кауза”, коментира депутатът  от БСП Весела Лечева.

„Поемам сериозен ангажимент, 20 400 лева аз ще ви ги дам, за три поредни раждания на деца – да видим за колко време ще ги усвоите тези пари”, каза депутат от „Обединени патриоти ” Валери Симеонов.

По закон бюджетът трябва да е приет до 30 ноември. Депутатите одобриха окончателно финансовата рамка за следващата година.

Да ползва или не омбудсманът Мая Манолова услугите на НСО пък бе друга "ябълка на раздора" в пленарната зала.

„Аз не смятам, че най-популярният човек, най-обичаният от потиснатите народните маси човек трябва да бъде пазен от тях, ако случайно няма кола, аз мисля, че някои от строшените автомобили на Народното събрание можем да й предоставим след ремонта”, заяви Менда Стоянова.

В крайна сметка парламентът отне правото на омбудсмана да ползва кола и шофьор на НСО.