Осъдиха на затвор жена заради кражба, извършена в условията на опасен рецидив. По обвинение на Софийска районна прокуратура Софийският районен съд призна за виновна 37-годишната и ѝ наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което тя следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

На 09.02.2022 г. около 17:30 ч., обвиняемата Д.Е. откраднала от съблекалнята на заведение за бързо хранене в София портмоне с 40 лева в него, собственост на служител на заведението. Същия ден тя била започнала работа в заведението и след като откраднала парите повече не се върнала в него.

На 13.02.2022 г. около полунощ Д.Е. откраднала сума в размер на 3091 лева от касата на търговски обект на ул. „Граф Игнатиев“ в София, а след това напуснала обекта и не се върнала повече да работи там.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемата е осъждана за идентични престъпления. По случая е водено досъдебно производство за престъпление. В хода на разследването са събрани доказателства, че именно Д.Е. е автор на деянията. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.