Три деца от катастрофиралия на магистрала „Тракия“ сръбски автобус са с опасност за живота. Те са настанени в Университетската болница в Стара Загора.

Пред bTV дежурният лекар от спешното отделение д-р Динко Банков уточни, че състоянието им е сериозно. Предстои ампутацията на крака на четвърти пострадал при катастрофата, възрастен мъж.

В автобуса са пътували общо 38 деца и 10 възрасни, от тях – осем родители. Групата се е връщала от международен фолклорен фестивал в „Слънчев бряг“.

Пред Спешното отделение, както и по-рано в извънредната емисия на bTV, ръководителката на групата разказа, че причината за катастрофата е нелепа – шофьорът се обърнал да свали една седалка, изпуснал за момент волана и автобусът се преобърнал. Тя уточни, че е пътувала на седалката зад шофьора.

Друга жена от автобуса – Ивана Райчич, разказа пред bTV, че всичко е станало за секунди. Тя пътувала в задната част на превозното средство, когато то се обърнало. Двайсетина минути по-рано автобусът спрял за почивка, шофьорът бил бодър. Първи се притекли на помощ българи, очевидци на катастрофата. Те измъкнали много от децата и ги транспортирали до болницата.