От утре се възстановява движението на трамваите по улица "Граф Игнатиев", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Трамваите по "Графа" ще се движат по обичайното разписание. Временният автобус 10 ТМ се закрива.

Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Росен Желязков, заедно с директора на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев се возиха на дрезина, за да тестват новото трасе между метростанциите на бул. "България" и" Красно село".

Само  след няколко месеца ще тръгнат и първите пробни влакове по третата линия на метрото, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на инспекцията на строителството на две от метростанциите по трасето.

"Завършен е участъка с релсите и вече и в станциите започнаха довършителни дейности. Около 81% средно навсякъде на първи етап са изпълнени дейностите. Работи се в график, за да може до края на следващата година да имаме 8 км. метро, като част от третата линия на метростанцията“, заяви столичният кмет.

Снимка: БГНЕС

От станцията на Красно село до Орлов мост ще се стига за 7-8 минути.

"Предвижда се на крайната станция на спирката на Околовръстният път при Горна Баня да има буферен паркинг, а също така започна вече и изграждането на ЖП гарата в Горна Баня, която ще бъде свързана със станцията на метрото, така както направихме на ЖП гара "Искър“, заяви Фандъкова.