Емили Йорданова, която бе заснета да кара по магистралата тротинетка с над 100 км/ч, претърпя инцидент.

„Камикадзето на пътя“, както я нарекоха, разказа за него в социалните мрежи. Инцидентът е станал на 23 август около 17 ч. на Околовръстното шосе в София. Емили отново е карала електрическия си скутер със 100 км/ч.

„Времето беше ужасно, валеше проливен дъжд, беше студено и имаше буря. Аз бях с всички необходими протектори - каска, наколенки, налакътници“, разказва Емили в профила си в „Инстаграм“. Тя приложи и снимка, онагледяваща мястото, където е паднала:

„Всичко беше наред, карах си по правилата, спазвах нужната дистанция от автомобилите и управлявах тротинетката внимателно. По едно време, докато си карам в средната лента на градската магистрала, настигам автомобил, който видимо се движи по бавно от мен! Поглеждам в огледалата за задно виждане, виждам, че изпреварващата лента е чиста и се готвя за изпреварване! В същото време започвам да правя трагичната маневра! След което, поради обилния дъжд, гумите поднесоха, кормилото се обърна рязко наляво, след това опитах да запазя баланс, но не успях, тъй като асфалтът беше много мокър, имаше проливен дъжд и силен вятър“, продължава разказа си Емили.

Следва падане с около 100 км/ч, а блондинката уточнява, че всичко е наред и се е разминала само с „ожулване на дупето“.

„Влачих се около 50 метра по пътя, докато спра от 100 км/ч. А тротинетката продължи още толкова и спря на средната лента 50 метра от мен“, продължава с разказа си Емили.

„Автомобилите спряха и изчакаха да стана. Някои хора ме питаха как съм след това падане, а други бяха ужасени за случилото се“, допълва тя.

В социалните мрежи се появи и видео с Емили, на което тя разказва за инцидента. То е заснето на бензиностанция, а човекът, който я снима, недоумява как е карала тротинетката по джапанки.

„Излъгаха ме, казаха ми, че гумите ставали за дъжд, но явно са ме прецакали. Карах със 100 км/ч, защото ми бяха казали, че гумите са устойчиви и стават за дъжд. Но явно са ме излъгали“, казва във видеото Емили, показвайки леките си охлузвания.

След като бяха разпространени клипове с Емили, „летяща“ по магистралата, и историята ѝ обиколи медиите, тя бе извикана в КАТ и глобена с 200 лв. Съставен ѝ бе и протокол, с който бе предупредена, че при повторно нарушение сумата може да бъде в по-големи размери.