5-годишно дете загина, след като бе блъснато от камион в Русе. Шофьорът е избягал от местопрестъплението. По-късно е задържан.

Фаталният инцидент е станал на кръстопът в квартал „Долапите”. Камионът е идвал от стръмна улица. Завивайки надясно е прегазил детето. Камионът не спрял. По каква причина към този момент все още не е ясно.

Снимка: Емил Димитров

Момиченцето се е разхождало с баба си и кучето си, когато камионът връхлита. Според очевидци водачът изобщо не спира.

Съмненията на хората в квартала са, че камионът е на хората, които държат бившите свинарници в съседство. Затова и днес след инцидента полицията проверява първо тях.

По-късно полицията задържа шофьора на камиона. Според съседи на заподозрения той транспортира хоросан  и извършва превоз и пренос.

Снимка: Емил Димитров

Детето загива на място. Баба му е изпаднала в шок. Детето й е било поверено, докато родителите са на работа.

„Ще помогнем, но да установим първо какво се е случило и от общината каквото зависи, ще им помогнем”, обещава кметският наместник на кв. „Долапите" Светлин Савов.

От полицията по-късно съобщиха, че посоченият от свидетелите товарен автомобил и водачът му са намерени. Зад волана е бил мъж на 76 години.

Предполагаемият извършител на деянието е задържан за 24 часа. От полицията отказват на този етап да внесат яснота по случая. Официално изявление ще направят утре.