15-годишно момче загина, след като падна от третия етаж на Английската гимназия „Гео Милев“ в Русе, предаде кореспондентът на bTV в региона. Инцидентът е станал към 7:30 ч., преди да започнат учебните занятия.

Деветокласникът е открит в задния двор малко по-късно. Детето е починало от нараняванията си при транспортирането му от спешния екип към болницата. Полицията в момента прави оглед на място, разследва се дали момчето е било бутнато или е скочило само.

Снимка: БГНЕС

Директорката на училището Маргарита Янакиева заяви за bTV, че момчето е било от добро семейство и не е имал притеснително поведение през изминалите дни.

„Със сигурност е шок за децата, това са неща, които не се случват в училище всеки ден. Учебният процес продължава, доколкото е възможно при тези обстоятелства. Добър ученик, семейството е нормално, грижовни родители, не е създавало детето проблеми досега“, коментира Янакиева.

Заради трагедията учениците останаха в класните стаи в междучасията, а при тях влязоха психолози. Започнато е разследване под надзора на Окръжна прокуратура, сезиран е и отдел „Закрила на детето“. Предстои да се прегледат записите от камерите в коридорите и двора на училището.