Окръжната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство за професионална небрежност по случая с починалия 18-годишен младеж в университетската болница „Свети Георги“.

Назначена е медицинска експертиза и е иззета цялата документация.

„Персоналът извърши престъпно бездействие, аз недоумявам в коя държава медицинския персонал му е предоставено целодневно 24 часа телевизор, не се изключва и персоналът постоянно на телевизора, на кафе и цигари“, твърди бащата Йордан Давчев.

Родителите на Теодор Давчев са убедени, че синът им е починал от задушаване. Но все още нямат резултат от аутопсията. Момчето почина в неврохирургията, където е бил за наблюдение след удар по главата.

От болницата изпратиха ново становище, според което момчето е претърпяло пътно транспортно произшествие преди постъпването в болница. Помощ не е потърсена веднага, а след появата на силни симптоми на черепно-мозъчна травма. Твърдят, че са го наблюдавали, включително и в деня на неговата внезапна смърт.

„Категорично не сме съгласни с твърденията на близките на починалия, описващи поведението на медицинския персонал в Клиниката по неврохирургия“, заявяват от здравното заведение.