Трагедия в Сливенско – родилката, която почина от COVID-19 и загуби и близнаците си, е забременяла след дълги инвитро процедури, разкри кметът на село Градец. Само в нейното семейство коронавирусът отнема четири живота – от заразата умира и нейната свекърва.

Жената проявява симптоми на COVID-19 след свекърва си и е откарана в болница. Тя твърдо отказва да бъде хоспитализирана и се прибира у дома.

Там тя се влошава и отново е закарана в болница, където вече е хоспитализирана в тежко състояние.

Лекарите правят спешно цезарово сечение, но бебета са с тегло 500 грама всяко и не оцеляват. Жената също умира от COVID-19.

„Ситуацията в Градец е много сериозна. Има недоверие в хората, те не вярват в болестта. Аз за тяхно добро съм направил зелен коридор за ваксинация, но от всички жители само аз съм ваксиниран“, обясни кметът на селото Веселин Урумов.

По думите му ситуацията в селото е сложна – увеличават се болните и смъртните случаи. Урумов каза, че всеки, който иска да се ваксинира, да отиде в кметството и ще бъде организиран зелен коридор.

Заради бойкота на противоепидемичните мерки, кметът иска помощ от полиция и жандармерия, както в предишната вълна на коронавируса. „След тяхното тръгване се продължава по стария начин. След свършването на контрола, свършва всичко. Не можем да имаме на всеки човек полицай“, казва Урумов.

Сред извънредните мерки са пропускателен режим в магазините и маски дори на открито.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!