Четирима души загинаха в тежка катастрофа между лек автомобил и камион тази нощ. Жертвите са привърженици на ПФК „Левски“ и са се прибирали от София към Габрово след мача с Айнтрахт.

Фаталната катастрофа е станала на завой. По думите на свидетелите, с които bTV разговаря, пътят е бил мокър, а през нощта видимостта е била ограничена. Лекият автомобил се е отклонил от своето платно, навлязъл е в това на камиона и се е ударил. Ударът е бил толкова силен, че на място загиват четирима привърженици на „Левски“. По чудо е оцеляло едно момче, което е транспортирано в болница.

След еуфорията от мача петимата мъже се прибират към Габрово. Баща с двамата си сина и още двама са в автомобила. „Ударът стана може би пет секунди пред нас. Видяхме как тирът се удря в стената. Когато отидохме зад тира видяхме ужасната гледка. Двигателят беше изхвърчал на 15 метра. Колата беше на сол. Те вероятно са се движили със 120 км/ч минимум, за да стане такъв удар“, разказва за bTV свидетел на трагедията.

Снимка: bTV

Шофьорът на тира е невредим. Твърди, че ударът е бил неизбежен. „Пробвах да избегна удара, но те се удариха в мен“, обяснява и шофьорът на камиона. А оцелялото момче допълва: „Подхлъзнахме се. Шокът беше голям. И се ударихме“.

Оцелелият е настанен в болница с травма на гърдите. Спасил се е заради предпазния колан. А от ПФК „Левски“ коментираха официално, че са разтърсени от новината за смъртта на техните привърженици: „Всички в  ПФК „Левски“ скърбим и изказваме дълбоки съболезнования на близките на загиналите. Почивайте в мир, „сини“ ангели! Сигурни сме, че и на небето ще подкрепяте всеотдайно любимия „Левски“.

Снимка: bTV

Завоят е опасен, а на същото място и преди са ставали катастрофи със загинали - най-вече заради превишена скорост, разказа пред bTV кметът на село Българене. „За съжаление хората се отпускат да карат по този хубав път - карат с несъобразена, превишена скорост, с рискови изпреварвания и така се стига до много чести инциденти“, пояснява Тодорка Славчева, кметски наместник на с. Българене.

Причините за фаталния инцидент се разследват.