Кабинетът ще бъде представен съвсем скоро, когато му дойде времето, заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му, когато президентът свика парламента, е логично да има разговори с останалите политически сили и отново от ИТН ще представят проект за кабинет. Ако не бъде подкрепен, по-логично е да има нови избори, заяви Йорданов.

„Отговорността тук е на „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри, вън!“. В парламента е мястото за разговаряме“, заяви той.

„Не е задължително лидерът да бъде министър-председател", отбеляза Филип Станев. Според него се налага известна ревизия на останалите министри от кабинета, който беше предложен и оттеглен. 

Крайно време в България да се сложи окончателен финал на т.нар. лидерщина, на човека спасител, на птичката, която носи пролетта“, коментира Филип Станев.

„Не е задължително нито по закон, нито по някакво неписано правило лидерът на партията да оглави Министерския съвет или да бъде шеф на парламента“, добави той. 

„Джипката падна в дерето, няма я вече джипката, на нейно място идва демокрацията“, каза още Филип Станев.

„В посоката, в която гледаме, партньори са „Изправи се! Мутри, вън!“, както и „Демократична България“, но съм учуден, че за ДБ ние сме по-голям враг от ГЕРБ“, заяви още Тошко Йорданов, допълвайки, че не преговарят с никого в момента.  

„В ситуацията, в която сме ние – с 65 депутати, особено когато с другите две партии, с които би трябвало да гледаме в една посока, общо не правят 125 депутата, дали е коалиционно правителство на малцинството на една партия, или е коалиционно правителство на малцинството, при всички случаи е правителство на малцинството“, отбеляза той.

"Няма да работим с ГЕРБ, ДПС и БСП. Ако не получим подкрепа за кабинета от двете протестни партии, тогава, ако мандатът отиде при тях, те имат пълната свобода да се договорят с Карадайъ, Нинова и Борисов“, заяви Йорданов.