„Ние не търсим подкрепа от политически партии, ние ще говорим на практична основа. В крайна сметка отговорността за съставяне на кабинет е наша. Ние нямаме коалиционни партньори. Няма коалиции в този парламент. Ще има основни посоки, ако ги одобряват останалите партии, ще има кабинет“, заяви Тошко Йорданов от ИТН след консултациите за съставяне на правителство при президента.

По неговите думи разговорът с държавния глава е бил много приятен и човешки и е показал, че "нямат разминаване по основните приоритети, които те имат и които президентът смята за важни".

"По мое разбиране то декларациите на останалите партии, говоря за "Демократична България",  "Изправи се БГ! Ние идваме!", до голяма степен БСП и колкото и да е странно някои от приоритетите на ДПС, нещата са едни и същи за всички, независимо от отделните политически акценти. Така че ако стъпим на нещата, които ни обединяват, шансовете да имаме кабинет са добри", каза Йорданов.

Йорданов не се ангажира със срок за съставянето на кабинет: "Не съм врачка. Консултации започват отще от днес, зависи как ще протекат".