До обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По-късно през деня облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

Вечерта и през нощта вятърът в източните райони ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително хладен въздух. Ще превалява на повече места в страната.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но по-късно през деня облачността ще е по-често значителна. На места, главно в масивите в западната половина на страната, ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса.

В петък дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 15 и 20 градуса. На места ще има превалявания от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Привечер и през нощта срещу събота облачността над по-голямата част от страната ще намалее и вятърът в западната половина от страната ще стихне. През почивните дни ще е слънчево. Бързо ще се затопли и в много райони температурите ще достигнат до 20 градуса, а в неделя и до 25 градуса. В началото на следващата седмица отново ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици.