Голямо нерегламентирано сметище вдигна на крак общината и екоинспекцията във Враца. Тоновете строителни отпадъци са изхвърлени в самия град. Извършителите се издирват.

На незаконното строително депо в западната промишлена зона на Враца институции и полиция се натъкнали след подаден сигнал от журналистa Георги Александров.

„Височината на този изкуствен насип е около пет метра, фронтът му, т.е. ширината е около 15-20 метра, по следите личи, че тук са замесени хора, които обработват камъни“, уточни Александров. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Не мога да кажа какво е количеството, не е малко, защото не знаем преди да се извърши това депониране, т.е. може да има боклук и отдолу, възможно е“, каза Деница Христова, мл. експерт, РИОСВ – Враца.

На метри пред сметището има сервиз – собственикът  отрича да е виждал камиони със строителни отпадъци. Ако нарушителят бъде открит, го грози глоба до четири хиляди лева.

Снимка: btvnovinite.bg

Разследващите се надяват да им помогнат и записите от камерите на близкото хале.

„Ако не успеем да установим собственик, в крайна сметка Общината ще го почисти, но това почистване ще бъде за сметка на абсолютно всички граждани, от бюджета на Община Враца“, заяви Цветан Стоичков, зам.-кмет на Враца.