На международния път в Русе румънски тир проби резервоара си в счупен капак на шахта и разля над 200 литра гориво.

Тежкият камион пътува към Дунав мост, когато попада в шахтата. Шофьорът спешно отбива и търси помощ. Разказва, че капакът на канализацията се счупил, изхвърчал и му разбил резервоар. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Видях в огледалото нафтата как изтича и отбих. 200 литра сега са по булеварда”, споделя водачът на тира Константин Чукеш. 

Според жителите в квартала това е пореден инцидент заради пропадане на пътното платно.

„Минават с голяма скорост, не спазват и ограничението, и който хлътне там, има проблеми съответно”, разказва Николай Нанов.

Снимка: btvnovinite.bg

Проблемът с булеварда, който води към Дунав мост, е от години. Реконструкцията му не бе завършена по вина на фирмата изпълнител, която впоследствие фалира, а пътят остана с акт 16 и без гаранция. 

„Създадените проблемни участъци, както отводнявания, така и маркировки, така и запечатващ слой, който тогава не е поставен, не биха могли да бъдат защитени. Повече от 10 години очакваме цялостно завършване и приключване на всички ремонтни дейности по цялото трасе”, казва областният управител на Русе Галин Григоров.

Преди повече от година от Пътната агенция поеха ангажимент да узаконят международния булевард. До момента обаче това все още не е направено.