Инфарктен трафик в последния от серията почивни дни. Най-натоварено е движението по автомагистрала "Хемус" и при Владая.

Полицията отчита средно по 23 тежки катастрофи на ден от началото на септември. Загинали са 16 души, а 168 са пострадалите. 

Колоната от автомобили по магистрала "Тракия" край Пловдив, малко преди 17 ч., е двойна, а скоростта в лявата лента е 120-130 километра в час. 

"Днес всички хора освобождават и се прибират, нормално е. Когато е хубав пътят е добре – никой не се принуждава да криволичи от ляво от дясно", казва шофьор от колоната.

Задръстването започва още след Стара Загора, заради критичния участък от 39 километра. Максимално допустимата скорост  тук  е 90 км в час.

В подобни условия, нарушители не липсват, въпреки засиленото полицейско присъствие по магистралата.

Много от шофьорите са изнервени от този трафик и когато скоростта падне до 80 км в час, много от тях започват да изпреварват, включително и в аварийната лента.

Така се стига до катастрофи и тапи по магистрала "Тракия".  

Снимка: БГНЕС

"Заради едно елементарно неспазване на дистанция станаха редица катастрофи по АМ "Тракия", което доведе до километрични задръствания в много райони и то в един и същи час. Говоря за Ихтиман, за Пловдив, района на Карнобат също – километрични опашки по 8-10 км от такива водачи, които всички ги знаете как натискат другите отпред, не спазват дистанция. При една малка ситуация става катастрофа, която довежда до тези неприятни изневерени шофьори в километричните задръствания", обясни инспектор Лъчезар Близнаков.

Много от колите обаче се движат в пакет от морето. И спазването на дистанция, когато гониш другия автомобил,  при подобен трафик е невъзможно.