Продължава издирването на мъжа, причинил тежката катастрофа в София снощи, при която загинаха две млади жени - на 22 и 26 г.

Извършителят - бившият футболист Георги Семерджиев, има повече от 50 нарушения на пътя. Името му е известно на органите на реда, но той продължава да е в неизвестност.

bTV разполага с кадри от катастрофата, на които се вижда моментът на удара между автомобила, преминал на червен светофар, и таксиметрова кола.

След това автомобилът се е блъснал в асансьор за инвалиди в района на метростанция „Европейски съюз“ и се разцепва. Двете жени, които са били на тротоара, са пометени.

Жертвите са загинали на място, а шофьорът и спътничката му са избягали от мястото на инцидента.

От самия удар автомобилът се разцепва на две - едната половина минава през оградата и на пешеходната зона помита чакащите момичета на тротоара, обясниха от полицията.

Въпреки пристигналите на място четири линейки - не е имало шанс за блъснатите жени да оцелеят. Оказва се, че Георги Семерджиев има 50 нарушения на пътя.

В колата също така са намерени предмети, които не са допустими съгласно закона, а именно два броя сини лампи, един брой стоп палки. Движел се и с фалшиви номера. Колата е със софийска регистрация, но с немски номера.

Пътни експерти обясниха, че скоростта на автомобила е била много висока, а спирачен път на практика няма.

Шофьорът и спътничката му, които са избягали от местопроизшествието, се издирват.