Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев оспорва констатациите на общината за незаконните обекти на терасата му, научи bTV.

Проверката на общинските инспектори показа, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни.

По информация на bTV вече почти месец общината не може да открие строителя на сградата, на който също трябва да бъде връчен констативния акт. Обектите са строени преди Георгиев да купи тризонета.

Снимка: btvnovinite.bg


Според кмета на район „Слатина” Наталия Стоянова, документът, в който са описани като незаконни двата навеса от 50 и от 6 квадрата, е бил връчен на Пламен Георгиев на 7 май. Той, от своя страна, е изпратил възражение с аргументи, оспорващи констатациите.

При приключването на проверката Стоянова беше категорична, че двата навеса трябва да бъдат премахнати.

Снимка: btvnovinite.bg


В ролята на арбитър ще се окаже Дирекцията общински строителен контрол. Там ще преценят кой е прав – общината или Георгиев.

Заради почти 200-квадратната тераса, която не е обявил в имотната си декларация, данъчните започнаха проверка на имотите на Георгиев. Той излезе в отпуск до 21 май.

Снимка: btvnovinite.bg


След това стана ясно, че няма да се върне на работа, докато не приключи данъчната проверка на имотите му. От НАП съобщиха за bTV, че тя може да продължи с месеци. Георгиев не отговаряше на телефона си днес.