"Теленор" ще индексира абонаментните такси на своите потребители само на база инфлацията за 2021 г., съобщиха от компанията. В писмото на главния изпълнителен директор Джейсън Кинг се посочва, че реалното изражение на индексацията ще е около 1 лв.

По-долу публикуваме пълния текст на писмото:

Уважаеми клиенти на "Теленор",

"Пиша ви, за да споделя тревогата си относно икономическата ситуация в България и по света. Повишената инфлация се отрази на покупателната способност на всички. Бизнесът в нашата страна не е изключение и също претърпя значително увеличение на разходите си за стоки и услуги. Например само в сметките за електричество на "Теленор" отчитаме двуцифрен ръст в проценти. Увеличението на другите ни разходи, включително за пощенски, куриерски услуги, разходи за магазинна мрежа и охрана, достига до 20%.

С над 1800 служители, ние трябва да действаме като отговорен работодател, за да поддържаме непрекъсната и стабилна дейност. Като водещо предприятие в България, "Теленор" се гордее с професионализъм и почтеност.

В светлината на тези факти и след дълго обмисляне ние взехме трудното решение да индексираме цените на абонаментните планове, в съответствие с договорите ни с клиентите, така че да можем да продължим да поддържаме същото високо ниво на качество на услугата и клиентско изживяване. Въз основа на проведените разговори с административните органи през ноември миналата година ние все още считаме първоначалното си решение за индексиране през декември 2021г. и през февруари 2022г. за законосъобразно. Независимо от това през февруари ще извършим индексация на месечните абонаменти със средногодишния индекс на потребителските цени на НСИ само за 2021г., точния размер на който очакваме да бъде публикуван на 18 януари 2022г. Очакваме, че реалното изражение на тази индексация ще бъде увеличение с около 1 лев на месечната ви сметка."

Oценявам вашето разбиране, докато преминаваме заедно през този труден период, и ви благодаря сърдечно за подкрепата, се посочва още в писното на главния изпълнителен дирекор на "Теленор" България Джейсън Кинг.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!