В театрална школа в Бургас, работеща успешно вече повече от два президентски мандата, десетки хора на различна възраст и с различни професии творят, докато учат за живота заедно.

Макар и да осмива последните избори, 19-годишният Светослав ще гласува и на четвъртия вот през своята първа година като избирател.  

"Ако искаме светло бъдеще и да сме успешни, трябва да гласуваме!", казва студентът.

Това е и първата година на Светослав в "Талантино", където Катя и Ивайла играят от преди да тръгнат на училище.  

"Не се учим само на театър, тази школа е като допълнително училище. Господинът ни учи на дисциплина, отговорност, кара ни да сме по-добри хора", смята Ивайла Жекова. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Те трябва да се научат на свобода, да изказват собственото си мнение", посочва Станимир Карагьозов – ръководител на театрална школа "Талантино".

Близо 150 души, от 6 до 60-годишна възраст имат школата за семейство.  

 Според Станимир Карагьозов обединението ги кара да гледат в една посока след толкова години. По думите му успешният ръководител трябва да бъде действащ.

"Ние сме изтощени като народ, и обезверени, и невярващи, разединени… Но отглеждайки тези хлапета, давайки им ясна позиция, мисля, че това е моята функция, дори не и на ръководител, просто на човек, защото тези деца няма да спрат да мислят, а когато човек не спира да мисли, той може да преобърне света!", казва Станимир Карагьозов.

Изборният ден в Бургас

Куриозен случай беляза изборния ден в Бургас. Изчезнаха всички смарт карти на една от машините за гласуване и до късни следобед нямаше и следа от тях, въпреки че членовете на секционната комисия многократно са претърсвали цялата секция. 

Снимка: btvnovinite.bg

Още сутринта след час издирване се наложи да се премине към гласуване с бюлетини. По случая с изчезналия плик се е сезирала и прокуратурата.

Избирателната активност в Бургаска област остава ниска, към 16 ч. тя е 25,8%. За сравнение на първия тур към този час до урните бяха отишли 33% от имащите право на глас.

 

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!