Не съм богата, печеля любовта на хората, която няма цена. Аз не мога да я платя с никакви попълнения. Това каза в предаването „120 минути” голямата българска актриса Татяна Лолова.

Чувствам се добре, живея… думата подаяния е много грозна, няма да я употребя за себе си, но аз живея от поддръжката на едно не повече от десетина души, допълни тя.

„Трябва да ви кажа, че разбрах като бях в Париж, в „Пер Лашез“, и даже там беше написано за големите имена, френски, на литература и театър, че са били поддържани, но не от десетина симпатизанти, а от главата на държавата, от богатите хора, от тези, които управляват страната.

Най-големите имена, никой не е печелил от това, което е работил, независимо, че е останал през вековете с творбите си.

Наскоро прочетох една мисъл, която ме успокои донякъде – Хората обичат подаръците и парите, а не времето, което си загубил, за да им доставиш радост, да им продължиш живота, за да направиш нещо от цялото си сърце за тях.

Правилно, че творците не са богати, но пък минават за такива. Представяте ли си – аз минавам за най-богатата артистка” , каза Татяна Лолова.

„Явно, че телефонните измамници имат добро разузнаване. Аз минавам за най-богата сред публиката, но не и сред измамниците. Те са проверили авоарите ми и знаят, че няма да мога да отида до банката”, допълни тя.

На въпроса първо ние ли трябва да се усмихнем на живота или той на нас, тя отговори, че трябва да се изчака.

„Когато се ражда, всяко дете изплаква. Значи, не е видяло слънчевата радост. Първо ние изплакваме: „Боже, къде ме пусна тук на тази земя с толкова страшни неща”, а след това викаме – „Животът е хубав, слънцето изгрява, има и толкова хубави неща”.

Аз съм цялата изпълнена с любов, дотежава ми понякога, че трябва да обичам всички и някой път точно този, когото обичаш най-силно, изведнъж се оказва разочарован от теб. Понякога ти даже не знаеш защо и прекъсва тази прекрасна, безусловна, страхотна любов.

Имам много тъжни моменти, но имам и много в настроение и радост, когато вървя по улиците и видя усмихнатите лица на българите и няма по-хубав народ от българите, когато се усмихват, каза Татяна Лолова.

Тя поясни, че не упреква тези българи, които ходят в чужбина.

"Те разнасят дарбата, моженето и мозъка на българите, но страдат за България страхотно".