Депутатът от БСП Таско Ерменков се извини заради публикацията си във „Фейсбук” отпреди дни, че водата на София може да е опасна за пиене.

Ерменков уточни, че е искал да задейства институциите, а не да всява паника сред софиянци.

За ГЕРБ извинението не е достатъчно. От там настояват за оставката на Ерменков и дори сезираха прокуратурата.

От БСП бяха категорични, че подходът на колегата им не е бил правилен, но това не е основание да бъде изключен от парламентарната група или да напуска Народното събрание.

„Така не се прави, начинът, по който той е представил информацията за нас е неправилен, но това не е основание да бъде изключен от групата или да напуска парламента”, коментира лидерът на левицата Корнелия Нинова.

По думите ѝ случилото се е достатъчно основание да се поднесе извинение на софиянци, които са се почувствали засегнати или заплашени по някакъв начин.

„Тази минноподривна дейност, която в Наказателния кодекс е определена като тероризъм… Аз не казвам, че Ерменков е терорист, това ще реши прокуратурата. Не приемаме извинението на г-н Ерменков”, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 „Може някои от гражданите да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дискомфорт, за което моля да бъда извинен, но има и други граждани”, заяви Ерменков.

От ГЕРБ обаче вече го дадоха на прокурор заради разгласяване на невярна информация, която може да причини смущение в обществото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!