Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше извикан на разпит в Националната полиция. Новината беше съобщена в кулоарите на парламента от вътрешния министър Бойко Рашков.

Разпитът е по сигнал, казаха за bTV от полицията. Министър Рашков обяви, че разпитът е за пачки, кюлчета и личността на Мата Хари – част от сюжета със снимките от спалнята на Борисов.

„Най-накрая трябваше да дойде да каже дали има евро, пачки в нощното му шкафче, имало или е нямало златни кюлчета. Да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла, поставила ги е и си е заминала“, каза Рашков, като подчерта, че целта е разпит именно на Мата Хари.

Рашков коментира още, че няма доверие на прокуратурата, защото проверката за снимките в спалнята на Борисов е била прекратена и сега тя ще бъде доведена до край.

На излизане от разпита Борисов обяви, че е извикан по телефона и не притежава и не е купувал кюлчета.

Бившият премиер имаше своя версия защо е бил разпитван: „Първо, как съм успявал да държа доходите на българите толкова високи. Как съм успявал да държа най-ниската цена на газа години наред. Как съм успявал да държа цената на тока години наред най-ниска, как съм успял да вкарам България в европейския банков съюз, как най-добре сме се справили в Европа с миграцията“.

Освен Борисов, днес са били разпитани неговият пиар Севдалина Арнаудова, както и съпругът й, съобщи пък в кулоарите на парламента вътрешният министър. Неофициално от МВР съобщиха още, че предстоят още разпити на високопоставени кадри от бившето управление

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!