Търговските центрове у нас ще спазват наложените мерки, но представляващата ги Българска асоциация на ритейл центровете настоява за допълнително време за създаване на организация за проверка на сертификати в обектите. Това става ясно от становище на организацията, разпространено до медиите.

„Наложените мерки изискват допълнителни сериозни инвестиции в организация и персонал, като това се случва в момент, в който браншът ни е изправен пред безпрецедентна криза, свързана с увеличението на цената на тока“, подчертават от БАРЦ.

Те настояват за справедливо отношение и „реалистични“ по отношение на размера си глоби при установени нарушения, като отбелязват, че времето за реакция е „кратко и скъпоструващо“.

„Това е поредният удар по единствения сектор, който е бил затворен над 5 месеца без да получи каквато и да е ефективна финансова подкрепа, тъй като програмите за подпомагане са насочени към малки и средни предприятия, към които повечето търговски центрове не спадат. Към днешна дата продължаваме да очакваме помощ от държавата“, пишат от БАРЦ.