Тапи и закъснения на обществения транспорт посрещнаха столичани в първия работен ден от седмицата. Причина за това стана ремонтът на "Орлов мост".

Колони от автомобили има в почти всяка част на кръстовището, защото едното платно е затворено за полагане на асфалт. Така автомобилите и градският транспорт преминават двупосочно в другото. Трасето обаче е тясно, за да побере всички, които пътуват към големите и гъсто населени квартали като „Дружба” и отделните части на „Младост”.

Под асфалта на „Цариградско шосе” се слага метална мрежа, която трябва да направи настилката по устойчива и да не се образуват коловози. Докато приключи ремонтът обаче, стотици са в задръствания.

Снимка: БГНЕС

Според шофьорите в пиковите часове измъкването от района може да отнеме и половин час. Водачите на обществения транспорт пък казват, че изостават в графика с по 10 минути на курс.

От общината съветват тези, които са с автомобили да търсят обходни маршрути – възможност има да се ползва бул. „Драган Цанков”, както и да търсят възможност за преминаване по бул. „Ситняково” и булевард „Мадрид”.

Снимка: БГНЕС

По обходните пътища обаче също има задръствания, оплакаха се водачите.

Изпитанието на нервите ще продължи до другата седмица, когато се очаква работата по подмяната на асфалта да приключи.

Ремонтът на „Цариградско шосе” струва около 250 хиляди лева.