Талантливи българи получиха наградите на фондация "Еврика". Стефан Дочев е съавтор в проект, който предлага дългочакания заместител на пластмасовите бутилки. Много световни компании се интересуват от биоразградимите опаковки, защото цената е достъпна. 

„В момента е постигнато транснационално споразумение и е получено финансиране в размер на около 10 млн евро за изграждането на пилотен завод”, обясни Стефан Дочев.

Така българинът е част от глобалната промяна. Вицепрезидентът Йотова пожела на младежите да следват мечите си:

„Един ден, когато погледнат себе си и своя живот, да кажат: Аз успях”, заяви Илияна Йотова.

Като Момчил Кюркчиев, който е привлякъл 100 милиона долара инвестиции в проекта си за иновативен маркетинг.

За да получи наградата си за млад мениджър, Момчил Кюркчиев долита специално от Сан Франциско, Съединените щати.

„Човек успява, когато се труди много и просто се поставя в среда, където може да получи много възможности за развитие”, каза Момчил Кюркчиев.

Компанията му влиза в топ 3 на най-добрите компании от този мащаб в Силицевата долина. Съветът му към мениджърите е да се изгради среда, в която хората да не бъдат само колеги, а приятели.

В поредицата „Кой инвестира в бъдещето?“ едно от най-знаковите лица на bTV - Станислава Цалова, представя различни възможности за стипендии и развитие за младите хора в науката и изкуството. Полезната информация достига до зрителите през вдъхновяващи истории за талантливи български младежи, получили шанс да сбъднат мечтите си чрез достъпно образование. Самата Станислава е стипендиантка в такава програма и с личния си опит иска да стимулира младите и способни хора да се възползват от безбройните възможности за развитие пред тях.