„Имаме претенция нещо да се промени, но ако може друг да го направи”. Така наследничката на Васил Левски – Христина Богданова си обяснява ниската избирателна активност.

Диригентът Йордан Камджалов заяви, че за него България е кауза, защото хората у нас имат много голям потенциал. „Вярвам в България безрезервно, смятам, че тя е невероятно подценена и от Брюксел и от София”, посочи маестрото.

Богданова допълни, че сме подценявана нация, защото не се дава гласност на добрите примери. „Онзи ден празнувахме 24 май, ниската грамотност, която се генерира в момента – създава условия за формирането на една маса от хора, които могат да бъдат лесно управлявани и манипулирани”, каза още наследничката на Васил Левски.

Актьорът Александър Сано е на мнение, че не трябва за всичко да се разчита на Европейския съюз. „Сигурен съм, че ако си оправим собствения двор, по друг начин ще започнат да ни възприемат и там”, добави той.  

„Българинът чака онези кандидати, които да не го подценяват и които да му покажат стратегия за 20 години напред, която да не е на парче и радикално да промени живота в страната. Българинът е скептичен, защото е и умен. Хората жадуват за нещо истинско”, заяви Камджалов.

Христина Богданова коментира, че за да има реална промяна, тя трябва да започне от България.