Кирил Петков ни предложи да оттеглим закона и ще ни даде кодовете на машините. Това каза в парламента Георги Свиленски от БСП.

„Ще ви кажа защо БСП иска този закон – защото вие откраднахте изборите.“ Така се обърна заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски към депутатите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ от парламентарната трибуна по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс. 

„Защото вашият съпредседател и бивш министър-председател каза: „Оттеглете закона и ще ви дам кодовете“. Кой е той, че ще държи кодовете на машините в България?", продължи той. 

„Сега казах само първото изречение, утре – второто, сряда и четвъртък ще е довършекът. На следващите избори ще останете само 15 души парламентарна група“, предупреди Свиленски.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков определи твърденията на зам.-председателя на БСП като неверни и добави:

„Следващата седмица ще подам дело, иск срещу Вас, както направих срещу г-н Борисов. Българският съд ще бъде арбитър за тази тема“.

Преди това той посочи, че кодът за машините за гласуване е в ЦИК. Моля да оттеглите вашите твърдения за нещата, които съм ви казал, обърна се Петков към Свиленски. "Единственото, което ви казах, е че ние сме готови, и сега пак го заявявам, да подкрепим всякакви предложения за одитиране на кода на машините", посочи Петков.

Той отбеляза, че за да не направят машините просто принтери, от ПП биха подкрепили всякакви предложения във връзка с прозрачност и сигурност на машинното гласуване.