Световноизвестният цигулар Ара Маликян включи България в новото си турне. С музиканта, озвучил филмите на испанския режисьор Педро Алмодовар, се срещнаха Георги Тошев и операторът Антония Барулова.

С новото си мащабно и еклектично шоу Ара Маликян представя последния си 26-и албум, озаглавен „Кралският гараж“, и излязъл през тази година.

„България е част от турнето ни, което продължава вече година. Това е новият ни проект, посветен на един гараж по време на войната в Ливан. Живеехме в сграда с подземен гараж, където трябваше да се крием от бомбардировките. Прекарвахме там дни, седмици дори, а ситуацията беше много напрегната. Всички бяха силно притеснени. Един ден баща ми каза – Изсвири ни нещо. Аз започнах да свиря и забелязах силата на музиката, как тя може да променя хората, техните нагласи и настроения. Осъзнах, че това искам да правя до края на живота си – да правя хората щастливи чрез музиката“, каза Ара Маликян.

Световното турне на Ара Маликян минава и през България на 16 март в София, на 17 март във Варна и на 19 март – в Пловдив.