„Либералният модел за миграцията се провали”, смята Светлозар Лазаров по повод атентата в Ню Йорк, при който 29-годишния узбек Сайфуло Саипов уби осем души.

„Сега пак гледам и слушам как този бил добър човек. Попаднал случайно в Ню Йорк, бил работлив, нямало никакви признаци. Ако трябва да водим разговора по същество, тези теми не бива да ни ги пробутват. Става дума за спяща клетка, която е изпратена там”, категоричен е Лазаров.

„Този човек е поддържал връзки с лица, които са финансирали тероризъм. Какво повече трябва да стане, за да разберем, че либералният модел се провали”, коментира той.

Повече пари за МВР?

„Аз съм оптимист. Ако помните, когато започнаха разговорите в самото начало, нямаше пари, нямаше развитие на казуса със заплатите. В момента има отпусната известна сума, но аз съм оптимист, че като се разгледа закона за бюджета, ще имаме по-позитивно развитие”, коментира Лазаров, който е бивш главен секретар на МВР.

По думите му по негово време е имало много конструктивен диалог със синдикатите.

„От гледна точка на искането им за нов закон за МВР, аз също считам, че имат право, защото законът беше създаден при едни условия. Необходим е нов закон за МВР”, коментира Лазаров.