„Нямаме никакво съмнение – да, партията („Атака”) е „за” взаимноизгодни търговски, културни, икономически, духовни, културни отношения с Русия.”

Това каза бившият главен секретар на МВР, а сега национален координатор на „Атака” – Светлозар Лазаров. В студиото на „Лице в лице” той разказа, че именно това са заявили двамата с Волен Сидеров по време на визитата си в Москва преди няколко дни.

Двамата били лично поканени от партията на руския президент Владимир Путин „Единна Русия”.

Лазаров отрече със Сидеров да са се подписвали под декларацията в подкрепа на партията на Путин, като по думите му те са присъствали на форума само като гости.

„Това (че България е член на ЕС и НАТО – бел. ред.) не означава, че България не трябва да работи в сферата на сигурността и с Русия, защото има ирационални заплахи, много сериозни глобални заплахи”, добави той.

По думите на Лазаров дни преди да бъде уволнен като главен секретар на ДАНС, уволненият директор на ФБР Джеймс Коми е бил на посещение у нас и е изразил подкрепата си към него и тогавашния шеф на Агенцията Владимир Писанчев.

За новия си пост той сподели, че е бил поканен лично от Волен Сидеров, с когото се познават от 2013 г. Тогава по идея на Лазаров партията внася искане за построяване на ограда по българо-турската граница, като той е бил „моторът” на цялата процедура.

 Вижте повече във видеото: