Бира със светена вода подготвят български ценители. Много са почитателите на бирата, но има и такива, които я обожествяват. Те са основали Българска бирена църква и вече имат 27 хил. миряни от цялата страна.

„От 2014 г. година сме регистрирани в Софийски градски съд като сдружение с нестопанска цел. Всички поклонници трябва просто да пият бира с удоволствие и мярка, (...) и ако искат да се присъединят към една по-голяма общност от миряни, могат да ни намерят във „Фейсбук” като „Българска бирена църква”, обясни Гергана Гугунска.

Снимка: btvnovinite.bg


Всяка религия има своя свещена напитка, затова Българската бирена църква работи по създаването на пиво със светена вода. То ще се нарича „Ей-Мен”, подобно на ралигиозния възглас „Амин”, с който завършва всяка молитва.

Снимка: btvnovinite.bg


„Нашите последователи и миряни могат да ни подпомогнат с финансирането на този проект в платформата за групово финансиране „ИндиГоуГоу”, като сме предвидили специални апостолически места за най-големите дарители”, допълниха създателите.

Снимка: btvnovinite.bg


Ако апостолите и миряните съберат необходимите средства, бирата със светена вода ще бъде дегустирана на тържествена литургия през септември.