Само пред bTV проговори един от задържаните след напрежението със служители на реда под прозорците на Министерския съвет миналия петък.

Младежът, станал известен като "Студентът от Хага", който беше настанен с комоцио в „Пирогов“, твърди, че полицаите са го пребили без причина.

„Те ме хващат за ръката и ме издърпват назад. При издърпването вече един от полицаите ме хваща за гърба и ме хвърля назад, аз падам настрани. И един от полицаите, той не беше с маска, почна да ми нанася удари в брадата, два-три удара. При втория-третия удар започнах да усещам, че припадам. Бях проснат. Проснати по този начин с лицето към земята като най-големите наркобарони, задържани в Европа. И точно в този момент усетих какво е да загубиш чувството си на свобода, на гражданска инициатива. Когато някой дойде при теб, без никаква причина и те задържи, ти усещаш, че си никой в тази държава, абсолютно никой“, разказа Евгени Мирчев.

Марчев е студент по право в Хага, прибрал се у нас заради епидемията от коронавирус. Сега обмисля да си търси правата в съда.

Какво още разказа той - гледайте във видеото.