Преследване и стрелба на изхода на София в посока Владая. Ранен е мъж. Инцидентът стана в час пик.

Сигналът към полицията е подаден около 19 ч. Група момчета отиват да вземат дълг от 200 лв. от търговец, който има сергия на изхода на София в посока Владая.

По думите им длъжникът първо вади нож и ги заплашва, след което ги подгонва с колата си. Те твърдят, че по време на гонката преследвачът е стрелял по тях. Единият от пътниците в кола е ранен.

Стрелецът уцелва два пъти стъклата на преследвания автомобил, както и един от пасажерите в ухото.

„Закарах моя приятел до това момче да му върне парите, върна му парите и му изкара нож. Оттам се качихме в колата и той започна да стреля по нас с пистолет, разказа един от потърпевшите.

Пострадалият мъж също говори пред bTV:

„Той дължеше сума пари на братовчедка ми и аз трябваше да отида да ги взема от него. Отидох да взема парите, той нещо я е заплашвал и също е казал, че има някакви намерения към мен“, разказа мъжът.

Снимка: Габриела Андреева

Той уточни, че става въпрос за 200 лв. Преследването е продължило 10 минути, допълни пострадалият.

„Той има сергия тук, на Владая. Дава ми парите, вика – изчакай малко. Извади ножа, видя, че съм с още две момчета, след което вика – хайде, тръгвайте си. Ние запалихме колата, той извади пистолета, започна да стреля по нас. И по време на движение също стреляше и ме уцели в главата“, разказа пострадалият младеж.

По думите му мъжът е криминално проявен и прекарва бежанци. Имал и условна присъда за това. Още едно момче в колата е било уцелено в главата, но е без рани, тъй като е откат от изстрела, допълни пострадалият.

Снимка: Габриела Андреева

Той беше категоричен, че ще съди нападателя.