Питбул нахапа човек и кучето му, докато се разхождат в столичния квартал „Овча купел”. Агресивното животно дори било насъскано от своя стопанин.

Проф. Иво Панов от Съюза на преводачите е на обичайната си разходка с Шая. Тя е нападната от агресивен питбул на метри от дома им: „От горичката се спуска този питбул, като торпедо. Стопанинът му крещи, с крака иска да го спре – не може”.

Инстинктивно проф. Панов дърпа кучето си, след като е нахапано. Вместо извинение получава обиди: „Зад мене чувам крясъци - "Върни се! Чуваш ли какво ти казва. Простак. Идиот. Тъпанар”.

Минути по-късно питбулът отново е пуснат и се връща.

Следва безумна сцена: „Кучето скача да се бие. Казвам „Вържи го, някой ще ти го гръмне някой ден това куче” 
и той побесня. Започна да крещи: „Ти ли ще ме застреляш?! Ти ли, бе?!”. Върза кучето, каза му нещо. Кучето тръгна след мене и той след него на каишката”.
Професорът е ухапан малко под коляното. Стопанинът и питбулът си тръгват.

„Не е проблемът в кучето. Проблемът е в собственика. Отглеждането на такова куче е огромна отговорност.
За съжаление, още го няма това разбиране и хора го взимат просто така, за да се покажат, да избиват комплекси”, коментира Явор Гечев от Фондация „Четири лапи”.

Собственикът на питбула не беше вкъщи. Вече е установен от полицията и му е съставен предупредителен протокол. По случая е образувана преписка.