Ремонтът на столичната улица „Граф Игнатиев” е пред финал. Общината в момента проверява за последно работата по проекта, станал скандално известен с естетическите си решения.

Видео: Ладислав Цветков

„Дефектите са основно локални. Пропадане на места на настилката. Липса и на достатъчно фугираща смес по настилката. Повреди по боята на стълбовете на уличното осветление. В момента се боядисва. Също така и проблеми с посадките на дърветата”. Това са проблемите според Тодор Тодоров от фирмата, отговаряща за ремонта.

Снимка: Ладислав Цветков

Към този момент повечето дефекти и нередности са отстранени. Остава да бъдат премахнати нередностите по фугите на настилката.

Ремонтните дейности на площада ще продължат. Предстои да бъдат поставени дървени скари на нашумелите пейки. Скоро ще бъде ясно кога ще бъде пуснат и фонтанът. 

"Трябва да се монтира пейка на баща и син Славейкови на площад "Славейков". В момента по тях работи реставратор трябва, да се възстанови книгопродаването също", обясни Даниел Евлогиев, дирекция ''Транспортна инфраструктура''.

До 2 месеца ще бъдат премахнати и ограничителите, сравнявани с перки на акули и зъби.

Снимка: Ладислав Цветков

„В момента се отстраняват констатираните на 21 май нередности по обекта. Ако не са отстранени до вечерта, ще наложим санкции”, заяви Даниел Евлогиев от Столична община.

Санкциите могат да стигнат до 1 млн лева.