Българският интернет портал Dir.bg обявява началото на конкурса за добра журналистика Web Report 2021. Четвъртото му поредно издание отново дава поле на авторски материали с достоверна, обективна и впечатляваща информация по обществено значими теми.

Авторите могат да подават материалите си за участие в следните категории – Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт. В тон с последните тенденции в медиите, Web Report 2021 дава още една възможност за участие спрямо предишните години, добавяйки изключително актуалния жанр Подкаст.

„Web Report е конкурс за важните теми, които вълнуват обществото и авторите, които продължават да спазват професионалните стандарти в бурно развиващата се информационна среда. Мотото на тазгодишното издание на журналистическото състезание е най-краткото обяснение на посланието на Web Report – стандартът за добра журналистика е, когато авторите говорят с факти. Горди сме, че успяхме да затвърдим конкурса като мястото за чиста журналистика, на което значимата и проверена информация и обективният подход са сред най-силните аргументи на авторите да спечелят. Очакваме материалите на новите участници с ентусиазъм, любопитство и изключително компетентно жури“, казва оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков. 

Както и при предишните издания на конкурса, водещи имена в българските медии ще четат и гледат, рецензират и оценяват авторските материали. Сред професионалистите с тежка дума в Web Report 2021 са Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Антон Хекимян (Директор "Новини, актуални предавания и спорт", bTV), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните журналисти в България), Евгени Димитров (Основател на агенция "Булфото").

Наградата за всяко първо място в категория е парична премия. Журито на конкурса ще отличи най-добрите фото, видео и подкаст публикации със специални награди. На церемонията по връчването на наградите по традиция ще бъде обявена и наградата "Млад автор".

Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани в специалната категория "Участници" в сайта на Dir.bg https://webreport.bg, където може да бъде намерена и пълната информация за конкурса и изискванията към материалите. Подробности за него можете да видите и във Фейсбук страницата https://www.facebook.com/webreportdir.bg.

Изисквания и допълнителна информация:

За да бъдат одобрени материалите за Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

Снимка: dir.bg

Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 17.02.2020 – 17.05.2021 г.

Конкурсът вече е отворен за участие и заявките и материалите се приемат само в електронен формат на имейл webreport@webreport.bg.

Срокът за подаване на материалите изтича в 00 ч. На 17.05.2021 г.

bTV e медиен партньор на конкурса Web Report 2021

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!