Стартира кариерната инициатива на Dir.bg „Идеалният кандидат“, която има за цел да улесни процеса на търсене и предлагане на стаж, в който трайно да се ангажират компаниите на пазара на труда и търсещите първа изява учащи или завършващи висшето си образование младежи.

Първите стъпки в кариерата на младите хора са изключително важни. Те могат да бъдат определящи за посоката им на развитие, като изграждат основите на професионалния им път, но често се превръщат и в огромно предизвикателство.

Всяка година десетки хиляди младежи започват или завършват висшето си образование и са изправени пред едно от най-важните решения в живота си – да открият подходящите за тях компании, в които да започнат стаж, да покажат потенциала си и да получат възможност за постоянен трудов ангажимент.

Желаещите да се включат в инициативата „Идеалният кандидат“ трябва да се регистрират на https://www.idealcandidate.bg/, където ги очаква иновативна възможност за старт на кариерния им път. За целта е необходимо да попълнят своя т. нар. "HR Лексикон", като  отговарят на 22 въпроса и запишат свое кратко видео представяне. А след това остава да изберат компания, за която искат да кандидатстват. Екипът зад новата платформа обещава да открие и предложи на вниманието на младите хора разнообразни опции за мечтаните от тях организации и места за провеждане на стаж.